Kontakta oss 044-22 63 20

Om oss


Vi har värmt Sverige i 40 år

Företaget grundades 1975, mitt i brinnande oljekris, av Berth Nilsson i den lilla byn Österslöv strax norr om Kristianstad. Nu, många år senare, är Värmebaronen ett stabilt familjeföretag med ett brett produktsortiment och ett grundmurat kvalitetsrykte.

“Inte störst – men bäst”

VD Berth Nilsson driver alltjämt Värmebaronen, men nu tillsammans med sina söner. Företagets filosofi är inte att vara störst på marknaden utan att istället alltid sträva efter att vara bäst. Sverige är fortfarande den största marknaden men exporten ökar stadigt för varje år.

Alla produkter tillverkas i Sverige

Värmebaronen är ett unikt företag inom energibranschen då samtliga produkter i det stora sortimentet konstrueras och tillverkas i Sverige i egen fabrik. Det skapar arbetstillfällen och köpkraft i regionen samtidigt som det ger full kontroll över produktionen, vilket borgar för kvalitet.
För att kunna konkurrera med lågprisprodukter från det forna östblocket och Asien har Värmebaronen investerat miljontals kronor i det allra senaste i maskinväg. Det senaste tillskottet är en rörlaser, i storlek med ett mindre pendeltåg. Där tillverkas bl a brännarröret till pelletsbrännaren Viking Bio.
Företagets positiva utveckling har belönats med t ex Dagens Industri´s Gasellpris som ges till företag med god tillväxt och lönsamhet. Värmebaronen har också tilldelats priser för sin strävan att utveckla och tillverka miljövänliga produkter.


Rörlaser


Laserstans


En av produktionslinjerna

Klicka här >>>
Klicka här >>>