Världsledande vedpannor!


Den nya Lambdastyrda Vedolux-serien med miljövärden i världsklass. Verkningsgraden är hela 93%.

Vedpannor – Vedpanna

Värmebaronen tog hem designpriset i sin klass på ISH-mässan i Frankfurt den 12-16 mars, världens ledande och största mässa inom energi och VVS.

I konkurrens med 2300 utställare inkluderande marknadsledande företag i branschen världen över så knep vedpannan Vedolux Lambda priset i den prestigefyllda designtävlingen ”The Design Plus Competition of Messe Frankfurt” i sin klass. Priset utdelas för:
”Enastående och särskilt framstående innovativ design, minimal klimatpåverkan, hög verkningsgrad och lång hållbarhet. Prisets syfte är att visa konsumenten att produkten är av mycket hög kvalitet och står över sina konkurrenter”. Läs mer>>>

Vi har Sveriges bredaste sortiment av vedpannor. Välj mellan fläktpannor och självdragspannor, med eller utan varmvattenberedare.
Gemensamt för alla är att de sparar både tid och pengar.

Spara tid, kropp och pengar

Alla Värmebaronens vedpannor är testade med höga verkningsgrader men det viktigaste är faktiskt att pannan är lättsotad. Sot och beläggningar gör annars att värmen smiter ut i skorstenen istället för att stanna i pannan där den gör nytta.

Att ekonomisota en vedpanna från Värmebaronen tar bara några minuter, så det kan du göra hur ofta du vill. Det går åt mindre ved och du sparar timmar på vedbacken. En sotad vedpanna har hög verkningsgrad och sparar pengar, tid och arbete.

7000:- om året med färdigkluven ved

Ja, mer kostar det faktiskt inte. En normalstor villa förbrukar runt 20 kubikmeter ved per år. Medelpriset på ved i Sverige är c:a 350:-/kbm för blandved. 20 kbm x 350:- = 7000:- (ev. transport kan tillkomma).
Har du dessutom K2 solfångare så blir det ännu billigare, då slipper du elda från april till oktober.

Även om du köper färdigkluven ved är vedeldning i vedpanna det absolut billigaste sättet att värma huset.