Kontakta oss 044-22 63 20

Vedpanna – Högsta verkningsgraden, 93%

vedpanna
Den nya Lambdastyrda Vedolux-serien med miljövärden i världsklass. Verkningsgraden är hela 93%.

Vedpannor – Vedpanna

Energimyndigheten har testat vedpannor för småhus. Bästa verkningsgrad i testet, 93%, har Värmebaronens svensktillverkade Vedolux 350. Det visade sig också att endast två vedpannor klarar den bästa energiklassen enligt EN 303-5, varav den ena är Vedolux 350. Båda pannorna som uppfyller kravet var utrustade med Lambda-sond.

Energimyndigheten skickade under 2013 ut en inbjudan till samtliga tillverkare/importörer av vedpannor att helt gratis delta i ett test för att fastställa verkningsgrad och miljövärden på valfri vedpanna. Endast nio företag valde att delta, däribland Värmebaronen. Läs mer på Energimyndighetens hemsida >>>

Alla Värmebaronens vedpannor är testade med höga verkningsgrader men det viktigaste är faktiskt att pannan är lättsotad. Sot och beläggningar gör annars att värmen smiter ut i skorstenen istället för att stanna i pannan där den gör nytta.

Att ekonomisota en vedpanna från Värmebaronen tar bara några minuter, så det kan du göra hur ofta du vill. Det går åt mindre ved och du sparar timmar på vedbacken. En sotad vedpanna har hög verkningsgrad och sparar pengar, tid och arbete.

7000:- om året med färdigkluven ved

Ja, mer kostar det faktiskt inte. En normalstor villa förbrukar runt 20 kubikmeter ved per år. Medelpriset på ved i Sverige är c:a 350:-/kbm för blandved. 20 kbm x 350:- = 7000:- (ev. transport kan tillkomma).
Har du dessutom K2 solfångare så blir det ännu billigare, då slipper du elda från april till oktober.


Köpa vedpanna

Att köpa vedpanna är det absolut billigaste sättet att värma huset, även om du köper färdigkluven ved.

Skötseln av alla Vedoluxpannor är mycket snabb och enkel:

Klicka här >>>
Klicka här >>>